ONZE SPECIALITEIT BEVAT

THUISBATTERIJ VOOR BESTAANDE ZONNEPANELEN

Heb je reeds zonnepanelen? Ook al hebben wij deze niet geplaatst, toch kunnen wij een thuisbatterij aansluiten aan uw bestaande zonnepaneleninstallatie.


Het type thuisbatterij die we plaatsen hangt af van uw specifieke installatie. We gaan na hoeveel wp aan zonnepanelen u hebt, welke omvormer er werd geplaatst en hoeveel u effectief verbruikt op jaarbasis. Ook is het belangrijk te weten wanneer u hoofdzakelijk stroom verbruikt.

  • Mensen die overdag vooral uit werken zijn en dus vooral 's avonds elektriciteit verbruiken zijn meestal beter af met een thuisbatterij. Zij kunnen op die manier zonnestroom opslaan in hun batterij en deze 's avonds verbruiken. Hoe groter uw verbruik, hoe groter uw besparing.

  • Zonder batterij ga je overdag uw zonnestroom voor een prikje verkopen. 's Avonds moet je dan stroom aan voltarief inkopen waardoor uw zonnepanelen niet aan het volle rendement kunnen werken.

THUISBATTERIJ MET NIEUWE ZONNEPANELEN

Heb je nog geen zonnepanelen? Wij plaatsen zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. Dit levert doorgaans het hoogste rendement. Alles gebeurt tegelijk, zowel de plaatsing van de zonnepanelen als de omvormer en de batterij. Ook de aansluiting  en indienststelling doen we op dezelfde dag.

Bij een nieuwe installatie plaatsen we meteen een Hybride omvormer. Aan een hybride omvormer kan je direct een thuisbatterij aansluiten. Dit is goedkoper dan een omvormer met een bijkomende tussenomvormer die de lading van uw batterij regelt. Het rendement is doorgaans groter en er is minder kans op fouten of problemen met compatibiliteit.


  • Een thuisbatterij plaatsen terwijl de zonnepanelen worden geplaatst is doorgaans goedkoper. Het rendement is doorgaans hoger.

  • Met onze geavanceerde software berekenen we meteen de terugverdientijd van uw installatie met zonnepanelen en thuisbatterij. Een thuisbatterij is doorgaans sneller terugverdiend wanneer deze werd geplaatst in combinatie met een Hybride omvormer..

ZONNEPANELEN ZONDER THUISBATTERIJ

We plaatsen ook zonnepanelen zonder thuisbatterij. Niet iedereen is immers gebaat met een thuisbatterij. De meeste huiseigenaren zijn echter wel gebaat met zonnepanelen op hun dak. Zelfs met een slecht rendement is het dikwijls nog steeds beter dan geen zonnepanelen plaatsen. Zie ook onze website www.sos-zonnepanelen.be


Wie geen zonnepanelen plaatst, zal altijd het hoogste tarief voor elektriciteit betalen. Met de steeds maar stijgende elektriciteitsprijzen zijn dat geen al te goede vooruitzichten.

      
  • Vooral mensen die thuis zijn tijdens de dag of een thuiskantoor hebben, zullen minder kiezen voor een thuisbatterij. Het rendement voor een thuisbatterij is lager wanneer je al in staat bent om zoveel mogelijk stroom overdag te gaan gebruiken. 

  • Zonnepanelen zijn zo goed als altijd een goede investering. Meestal is het systeem van een digitale meter zelfs goedkoper dan een terugdraaiende teller. Vraag ons om en berekening voor uw specifieke situatie.

ONS PROCES

01.

Wat is er nu?

We luisteren en bekijken wat je al hebt, hoeveel je verbruikt, wanneer je stroom verbruikt enz.

02.

Wat heb je nodig?

We bepalen wat je nodig hebt om een rendabele zonnepaneleninstallatie met of zonder thuisbatterij te bekomen.


03.

Vrijblijvende offerte

Onze berekeningen gieten we in een offerte (of meerdere) zodat je vooraf goed weet wat jouw investering is.

04.

Plaatsing gepland

We spreken een datum af om te plaatsen. We stellen meteen in dienst en begeleiden je naar een correct gebruik voor jaren comfort.


HEEFT U HULP NODIG BIJ DE KEUZE

VAN UW THUISBATTERIJ?